Despre noi

S.C. Modexim  S.A. este persoana juridica romana, denumirea  completa societatii  este  Societatea Comercială  Modexim Societate pe Actiuni.
Sediul societatii este  in Romania, Municipiul Craiova, Bd. Maresal Ion Antonescu, nr.100, judeţul Dolj.
S.C. Modexim S.A.  a luat fiinta prin  impartirea Fabricii de Confectii Craiova in 4 societati:

  1. S.C. Craimodex formata din doua etaje (etajul 1 si 2), plus personal tehnic si auxiliar corespunzator.
  2. S.C. Modexim formata din trei etaje (etajul 3,4 si 5), plus personal tehnic si auxiliar corespunzator.
  3. S.C. Steilmann Modexim formata dintr-un  etaj (etajul 6), plus personal tehnic si auxiliar corespunzător.
  4. SC Meconf  formata dintr-un  atelier mecanic, centrala termica, serviciul administrativ  al  Platformei de Confectii.

Evolutia societatii nu a fost liniar crescatoare, de la infiintare si pana in prezent . De la degringolada anilor de inceput ai economiei de piata, de altfel caracteristica intregii tari, dupa impartirea pe societati mai mici a urmat privatizarea si  greutatile inerente. S-a simtit nevoia investitiilor de noi utilaje pentru o productivitate mai mare (Gerber, Lectra, Plotter, Madeira, Tajima) diminuandu-se veniturile cu cheltuielile pentru masinile performante cumparate din Germania, rezultand un profit brut mai mic.
Tot din Germania s-au adus masini de creare automata a  tiparelor: Plottere conectate la calculatoare specializate.  Partenerul extern trimite prin Internet modelele dorite care sunt transpuse pe hartie conform incadrarilor optime pe marimi, astfel ca se elimina si pierderile de materie prima, se creeaza o baza de modele diversificata si se elimină munca sabloanelor.
Lucrand în sistem de perfectionare activa sau lohn (modele, tiparele, materia prima si auxiliarele vin de la partenerul extern) s-a simtit nevoia  reorganizării  societatii cat mai aproape de sistemul german, performant, de mare productivitate, atat in sectiile de productie cat si ca structura de personal. In acest fel proportia  personal direct productiv / indirect productiv  a tins spre raportul 2/3 muncitori si 1/3 auxiliari, TESA. 
Apoi, personalul muncitor, tehnic  a fost  selectat strict după criterii calitative, rezultand diminuarea personalului unitatii dar si imbunatatirea structurii calitative a lui.   S-au facut cursuri de specializare in Germania atat pentru muncitori cat si pentru tehnicieni.

Obiectul de activitate al societatii il constituie :
fabricarea articolelor de imbracaminte si a lenjeriei de corp din materiale textile;
fabricarea articolelor de imbracaminte  din piele si inlocuitori din piele;
fabricarea articolelor de imbracaminte pentru lucru.

Produsele finite ale societatii sunt destinate  exportului in proportie de 90% (export de tip lohn) si restul   pietei interne pentru produsele de export necorespunzatoare calitativ export sau comenzi destinate acoperirii capacitatii de fabricatie intre sezoane.

Personal

O atentie deosebita am acordat recrutarii si calificarii muncitorilor, astfel incat acestia sa poata deservi cu randament maxim utilajele din dotare si sa asigure nivelul de calitate al fiecarei operatii pe care o executa.

Citeste mai mult

Tehnica

Firma Modexim foloseste tehnologia adecvata pentru obtinerea unei inalte productivitati si a unei calitati de executie deosebite. Are in dotare masini simple si speciale, marca Brother, Plaff, Rimoldi.


Citeste mai mult

Materiale

Materialele folosite de catre firma noastra au urmatoarele caracteristici: Sunt de calitate foarte buna, au o gama coloristica adecvata cerintelor clientilor nostri, textura mergind de la elegant la sobru de la exotic la exuberant.

Citeste mai mult